

Regulamin konkursu - Zakochaj się kolorach!
Oficjalny regulamin konkursu zakochaj się w kolorach.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Oficjalny regulamin konkursu zakochaj się w kolorach.
Uwaga! Jeszcze przez tydzień możecie dodać kolorowe danie konkursowe. Do wygrania 10 zestawów ufundowananych przez producenta skoncentrowanego płynu do naczyń Shimm.
12 lutego w Warszawskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie Ambasada Japonii zorganizowała pokaz przyrządzania owoców morza. Temat przewodni - ostrygi.
Szybki sposób na to, aby w sosie nie było grudek.
Jeśli polewa na ciasto się wam nie udaje - ja mam wspaniały przepis na gładką, mleczną polewę .
Obroty rynku gastronomicznego spadają w czasie kryzysu, tylko niezdrowe i tanie jedzenie trzyma się mocno...
Dzisiaj odwiedzamy słodki blog Ewy Skwarskiej i Gosi Lalowskiej - Wspaniałe Torty, który możecie odwiedzić pod adresem wspanialetorty.blogspot.com
Znajomość kilku technik kulinarnych pomoże wydobyć smak i aromat każdej potrawy. Przedstawię te najbardziej podstawowe jak i te mniej znane.
Można samemu wyhodować zdrowe witaminki - czyli pyszne i zdrowe kiełki!
Jak ugotować idealnie jajko na miękko?