

Jak zrobić domowe masło?
Czasami zabraknie nam masła, a nikomu się nie chce iśc do sklepu...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Czasami zabraknie nam masła, a nikomu się nie chce iśc do sklepu...
Już 6 marca wielki finał II edycji projektu edukacyjnego dla uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych - "Dzień z Podravką", którego jesteśmy patronem medialnym.
Amaro da pokaz swojej interpretacji polskiej kuchni na kulinarnym spotkaniu na szczycie w stolicy Hiszpanii.
Białe trufle to zmysłowa opowieść o najznakomitszym kucharzu Francji, który gotował dla Cezara Ritza i w londyńskim Savoyu, a na swych kolacjach przyjmował koronowane głowy.
Co zrobić by czerwona herbata była smaczniejsza?
Bruschetta to nie tylko lato i aromatyczne, mięsiste pomidory. Zobaczcie inne przepisy na ciekawe bruschetty - na słono i na słodko.
Powraca program, w którym zawodowi kucharze walczą o tytuł mistrza kuchni.
Już od 21 stycznia z najnowszym numerem Party kolejna książeczka kulinarna "Kuchnia jak u Sowy".
Poznaj sekret doskonałego smażenia naleśników!
Jak smażyć placki, tak żeby ciasto nie ściemniało nam od razu?