

Jak przechowywać rzodkiewkę
Jak przechowywać rzodkiewkę, aby długo zachowała świeżość
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Jak przechowywać rzodkiewkę, aby długo zachowała świeżość
Najważniejsze narzędzie każdego kucharza – nóż (prawie) w całości z drewna klonowego.
Regulamin konkursu Kulinarny Wehikuł Czasu.
W dzisiejszym konkursie cofamy się w czasie. Jak daleko? To zależy od Was!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia poznajemy Smaki Alzacji wraz z Małgorzatą Ziółkowską, autorką bloga smakialzacji.blogspot.com
Maselnica, maśniczka, kierznia, byjanka - to wszystko nazwy dla maselnicy - kiedyś tak popularnej do robienia masła.
Już niedługo Tłusty Czwartek, a przetwory z płatków róż są uwielbianym przez nas nadzieniem pączków. Jak powstaje tradycyjny różany dżem?
Deser dekorujemy letnią polewą.
Ten patent sprzedany przeze mnie znajomym zawsze się sprawdza.
Gotowane w ten sposób flaczki skuszą każdego, aby je spróbować!