Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Inspirujące dodatki z ziemniaków
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dodatki

Inspirujące dodatki z ziemniaków

Ziemniaki to warzywa uwielbiane przez Polaków. Gotowane, pieczone, smażone – mają wiele postaci. Można z nich także przygotować wyjątkowe dodatki do obiadu – sprężyste kluski śląskie, kształtne kopytka i apetyczne pyzy są uwielbiane przez dorosłych i dzieci. Jak je podać w nietypowy sposób?

Wiosenne nowości od Almette
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dodatki

Wiosenne nowości od Almette

Nowalijki to pierwszy zwiastun wiosny w kuchni. Chrupiące i świeże warzywa sprawiają, że na naszym talerzu zaczynają pojawiać się kolorowe dania. Dlatego dla fanów świeżych warzyw Hochland stworzyło dwa wyjątkowe smaki serków: ze szpinakiem i czosnkiem oraz z rzodkiewkami.

Kategoria promowana - marzec
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Kategoria promowana - marzec

Popularne przysłowie mówi: „W marcu jak w garncu”. Jest to miesiąc pełen niespodzianek i zmiennej pogody. W tym miesiącu Wy również zaskoczcie domowników pysznościami, wychodzącymi z waszych kuchni! Niech zrobi się słodko, domowo i uroczyście! Sprawdźcie, jakie dania wyróżniamy w marcu!

Sezon na Tomasza Jakubiaka
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Sezon na Tomasza Jakubiaka

Jest wielkim miłośnikiem meksykańskiej kuchni, ale jednocześnie angażuje się w projekty promujące lokalne, polskie produkty. Na pytanie o to, jaka jest jego ulubiona potrawa odpowiada niezmiennie: świeża!

Jak jeść czerwone banany?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak jeść czerwone banany?

Czerwone banany, tak samo jak te zwykłe, można jeść na surowo. Oprócz tego można je dodać do koktajli, ciast lub przygotować w wersji pieczonej i smażonej.

Banany – jak je przechowywać?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Banany – jak je przechowywać?

Banany przechowuje się w temperaturze pokojowej. Najlepiej jest je umieścić luzem, np. w misce. Aby nie dojrzewały zbyt szybko, najlepiej jest umieścić je w ciemniejszym miejscu.

Jak zrobić zapiekankę z pieczywa?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić zapiekankę z pieczywa?

Zapiekankę można przygotować z przeciętej na pół bagietki, kawałków chleba lub bułki. Na wierzchu układa się dodatki i całość zapieka w 220 st. C w piekarniku.