

Jak upiec rybę w piekarniku?
Rybę pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W zależności od wielkości i rodzaju ryby dostosowujemy czas pieczenia.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Rybę pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W zależności od wielkości i rodzaju ryby dostosowujemy czas pieczenia.
Ziemniaki to warzywa uwielbiane przez Polaków. Gotowane, pieczone, smażone – mają wiele postaci. Można z nich także przygotować wyjątkowe dodatki do obiadu – sprężyste kluski śląskie, kształtne kopytka i apetyczne pyzy są uwielbiane przez dorosłych i dzieci. Jak je podać w nietypowy sposób?
Nowalijki to pierwszy zwiastun wiosny w kuchni. Chrupiące i świeże warzywa sprawiają, że na naszym talerzu zaczynają pojawiać się kolorowe dania. Dlatego dla fanów świeżych warzyw Hochland stworzyło dwa wyjątkowe smaki serków: ze szpinakiem i czosnkiem oraz z rzodkiewkami.
Popularne przysłowie mówi: „W marcu jak w garncu”. Jest to miesiąc pełen niespodzianek i zmiennej pogody. W tym miesiącu Wy również zaskoczcie domowników pysznościami, wychodzącymi z waszych kuchni! Niech zrobi się słodko, domowo i uroczyście! Sprawdźcie, jakie dania wyróżniamy w marcu!
Jest wielkim miłośnikiem meksykańskiej kuchni, ale jednocześnie angażuje się w projekty promujące lokalne, polskie produkty. Na pytanie o to, jaka jest jego ulubiona potrawa odpowiada niezmiennie: świeża!
Zakończyła się sprawa sądowa kieleckiego „Wyszynku z Szynką” – lokalu, o którym głośno zrobiło się po programie Magdy Gessler. Właścicielka restauracji została skazana na pół roku pozbawienia wolności i grzywnę.
Czerwone banany, tak samo jak te zwykłe, można jeść na surowo. Oprócz tego można je dodać do koktajli, ciast lub przygotować w wersji pieczonej i smażonej.
Banany przechowuje się w temperaturze pokojowej. Najlepiej jest je umieścić luzem, np. w misce. Aby nie dojrzewały zbyt szybko, najlepiej jest umieścić je w ciemniejszym miejscu.
Kapusta, marchewka i zalewa na bazie oleju i octu – tyle potrzeba, by zrobić surówkę jak w chińskiej restauracji. Taką surówkę warto dodać do potraw z ryżem lub makaronem chińskim.
Zapiekankę można przygotować z przeciętej na pół bagietki, kawałków chleba lub bułki. Na wierzchu układa się dodatki i całość zapieka w 220 st. C w piekarniku.