Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Błyszcząca czekolada
Polewa czekoladowa czy wykończenia z czekolady w reklamach są piękne i błyszczące, jak uzyskać ją w domu?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Polewa czekoladowa czy wykończenia z czekolady w reklamach są piękne i błyszczące, jak uzyskać ją w domu?
marietta
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 2157, Artykułów: 15Niektóre produkty nadają się na zabiegi pielęgnacyjne jak białko jaj,sok z cytryny,plasterki ogórka,miód,otręby,a także torebki herbaty itp.
aninka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 194, Artykułów: 69Smaczne przygotowanie awokado.
aninka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 194, Artykułów: 69Kulinarne i zdrowotne właściwości kaszy.
aninka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 194, Artykułów: 69Jak oczyścić i przyrządzić smaczą rybę?
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Po czym poznać świeże mięso.
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Sposób na pękające naczynie podczas wlewania gorącego płynu lub nakładania gorącej potrawy.
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Sposób na szybsze ugotowanie brokuła lub kalafiora.
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Prosty sposób na ograniczenie tępienia się noży.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Na co zwracać uwagę kupując owoce i warzywa