

Których warzyw nie trzymać w lodówce?
Kilka słów o przechowywaniu warzyw.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Kilka słów o przechowywaniu warzyw.
Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań – Helene Dujardin
22 kwietnia będziemy obchodzimy w Polsce Dzień Ziemi. Z tej okazji warto poznać podstawowe zasady domowej ekologii i zmienić swoje dotychczasowe przyzwyczajenia.
W jakich warunkach należy przechowywać wanilię?
Zdrowotne właściwości pieczywa pełnoziarnistego.
Czy powinno się jeść lody w dużych ilościach?
O czym należy pomyśleć planując Pierwszą Komunię Świętą? Co zrobić by uniknąć gorączkowej gonitwy i stresu? Kilka przydatnych porad.
Oficjalny regulamin konkursu kulinarnego Korowaj Mielnicki 2013
Sposób na przesolone gotowane warzywa.
Czym możemy zastąpić śmietanę?