

Kiszony barszcz czerwony
Barszcz czerwony najlepszy jest jeśli sami sobie go przyrządzimy.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Barszcz czerwony najlepszy jest jeśli sami sobie go przyrządzimy.
Pocieszające fakty odkryli naukowcy. Menopauzę zwalczysz jedząc produkty sojowe!
Piłka nożna i piwo tworzą niezwykle zgrany duet napastników, kolejne zgrupowanie w czerwcu we Lwowie podczas Euro 2012!
Portugalia świętuje i zaprasza na przysmaki - a w Warszawie miesiąc kuchni portugalskiej
Podpowiadamy jak przechowywać i co z robić z owocami morza. Na talerzu krewetki, mule, ostrygi , kalmary i ośmiornice.
Istnienie umami zostało nie tak dawno temu udowodnione naukowo jako towarzysza czterech podstawowych smaków.
Mieszkający na Podkarpaciu miłośnicy wina mają okazję nauczyć się uprawy winorośli.
Kilka rad na temat pieczenia makowca.
Wyjątkowe życzenia komunijne.
Ogonek krewetki zjeść, czy odłożyć na talerzyk? Jak wypić ostrygę, a jak obchodzić się z kalmarami? Dowiedz się jak jeść kraby, homara, małże.