

Skuś się na śledzia
To najzdrowsza ryba. Powinna gościć na stole nie tylko od święta.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
To najzdrowsza ryba. Powinna gościć na stole nie tylko od święta.
Brokuł to witaminowa bomba, czego możemy się spodziewać po jego nowym rodzaju?
Szparagi są pyszne, niestety za rzadko wykorzystujemy je w kuchni.
Oliwę łatwo można zrobić aromatyczną i pachnącą.
Zastosowanie czarnuszki w kuchni.
Mięso (wcześniej natarte przyprawami i odstawione na kilka godzin do lodówki) warto przed wstawieniem do piekarnika obsmażyć w gorącym oleju
Prawie 500 tysięcy importowanych z Polski jaj nie zostanie sprzedanych na czeskim rynku. Powód? Hodowle nie spełniły norm.
Obchodzimy go 16 stycznia. Papryczki chili, czosnek, wasabi i pieprz – dziś w kuchni ma powinno być szczególnie ostro i gorąco.
Została opracowana w 1911 roku w Stanach Zjednoczonych, a do dziś cieszy się niezwykłą popularnością. Zasady są bardzo proste.
Pieczarki i ich różne rodzaje.