

Jak zrobić bitki wieprzowe?
Bitki wieprzowe przygotowujemy z mięsa, które lekko rozbijamy, przypraw, oleju i dodatku wody. Najpierw je obsmażamy, a następnie dusimy do miękkości.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Bitki wieprzowe przygotowujemy z mięsa, które lekko rozbijamy, przypraw, oleju i dodatku wody. Najpierw je obsmażamy, a następnie dusimy do miękkości.
Smażony, pieczony, czy parowany sandacz w każdej postaci smakuje wybornie.
Pierogi wrzucamy do gorącej, osolonej wodzie i gotujemy od wypłynięcia na powierzchnie przez około 2 minuty.
Na śniadanie zajadamy się croissantami, popijamy je pysznym latte a już na lunch sięgamy po kawałek tarty z warzywami. Na obiad serwujemy sobie devolaye a kolację uświetniamy sobie pieczonym camembertem. Skąd pochodzą nazwy specjałów i kulinarnych zwrotów, którymi na co dzień posługujemy się bez większego zastanowienia?
Jeśli masz problemy ze snem, rano wstajesz zmęczona i niewyspana, a do tego ciągle tyjesz, prawdopodobnie musisz coś zmienić w swoim wieczornym jadłospisie.
Nie zawsze mamy czas na przygotowanie siebie, domu i co najważniejsze – stołu – do towarzyskiego spotkania. Co przygotować do jedzenia, gdy na organizację imprezy mamy dosłownie kilka chwil?
Sprawa oszustw właścicielki kieleckiej restauracji, które wyszły na jaw po programie Magdy Gessler, znalazła swój finał w sądzie. Chyba nikt nie spodziewał się aż takiej rewolucji!
Popularna polska herbata wycofywana jest z czeskich sklepów. Powodem takiej decyzji jest podejrzenie, że zawiera substancje, które szkodliwie działają na ludzki organizm i mogą wywoływać halucynacje.
Jeżeli jesteś ciekawy, jak prawidłowo gotować, suszyć oraz jak odpowiednio dobrać makaron, to trafiłeś idealnie! Sprawdź, jak wiele smacznych i zaskakujących połączeń smakowych możesz wykreować wraz z Akademią Smaku Bosh!
Dziś jest kolejny dzień nowego roku. Ten taki na serio, bez kaca, celebry, wspominek sylwestrowej nocy, snucia się w piżamie do 12 i oglądania tv do wieczora. Mamy zapisane w kajecie rzeczy do zrobienia i zaczynamy się oceniać, czy daliśmy radę. Może się okazać, że znów się przeliczyliśmy, bo 2.01 niezaliczony, 3.01 średnio…