

Miód - jak się obchodzić?
Miodu nie zalewamy wrzątkiem!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Miodu nie zalewamy wrzątkiem!
Poczuj Magię Świąt! Efektowna dekoracja wprowadzająca w świąteczny nastrój.
Sos idealnie uzupełnia smak niemalże każdej potrawy. Czy wiesz, jaki pasować będzie do pieczonej lub wędzonej ryby?
Oto sposób na pyszną domową czekoladę.
Kochani przyjmijcie życzenia od redakcji dla całej naszej społeczności, dla nas wszystkich!
Ciekawostka o działaniu mięty.
Porada na temat zastosowania ziela angielskiego.
Z olejem i cebulką, rolmopsy, z majonezem, pomidorami... Jakie śledzie podać w Boże Narodzenie i jak je przyrządzać na co dzień?
Porada na temat używania ziół prowansalskich.
Makowiec, sernik, pierniki... Nie masz pomysłu jakie słodkości przygotować na Boże Narodzenie? Oto kilka naszych propozycji.