Tarty to słone wypieki, które podbijają kulinarny świat. Smakołyki te są bardzo syte i uniwersalne, doskonale sprawdzają się na różnorakich imprezach, ale często zastępują także główny posiłek dnia. Tarty są niezwykle proste w wykonaniu, a ich przygotowanie nie wymaga dużych nakładów czasowych, wedle uznania można spożywać je na ciepło, ale również na zimno.
Jeśli chcemy aby tarta dłużej zachowała wysoką temperaturę, najlepiej upiec ją w ceramicznej formie, która dłużej utrzymuje ciepło.
Sprawdźcie nasze inspirujące przepisy na wyśmienite, pełne pysznych składników tarty.
Sycące pyszności
Kiedy organizujemy przyjęcie i chcemy zrobić wrażenia na naszych gościach, najlepiej przygotować coś oryginalnego. Przysmakiem, który doskonale sprawdzi się w takiej sytuacji jest kwiat dyni w tarcie oraz tarta z kurkami, udostępnione przez mysza75. Dodanie do nich ulubionych składników sprawi, że zasmakuje każdemu domownikowi i gościowi. Wspaniałą wegetariańską propozycją jest tarta z brukselką autorstwa jaga85. Smakołyk ten najlepiej podawać dzieciom, które stronią od warzyw podawanych w prostej postaci. Wjosna ma dla nas przepis na niezwykle oryginalną szpinakową tarte na spodzie z kaszy jaglanej. Autorka tej receptury użyła smacznych i pełnych witamin składników.
Jeśli mamy ochotę na bardziej pożywne danie, wystarczy przygotować mięsny farsz. Można go przyrządzić z mięsa mielonego bądź kawałków kurczaka lub indyka. Pyszną propozycją jest tarta z boczkiem i cebulą. Zewa użyła boczku wędzonego, który doda potrawie niezwykłego aromatu. Dla wielbicieli bardziej kalorycznych dań, mamy również sprawdzony przepis na tarte mięsno- pieczarkową. Rzelkazag do farszu wykorzystała mięso wieprzowe, słodkie pomidorki koktajlowe, paprykę oraz smaczne pieczarki. Tak wspaniałe składniki polała sosem z serka topionego, jajka i jogurtu naturalnego.
Co sądzicie o naszych propozycjach na syte tarty? Który z farszów bardziej Wam zasmakuje? Dodawajcie także własne pomysły na te popularne pyszności. Zapraszamy!
Weronika91
Nina W.