Wyróżniamy kilka rodzajów pieprzu.
Najbardziej intensywny smak ma pieprz czarny. Warto wiedzieć, że gorzknieje w czasie pieczenia. Najlepiej smakuje świeżo zmielony.
Pieprz czerwony i zielony to kolejne rodzaje pieprzu. Ich kolor zależy od tego w jakim stadium rozwoju jest roślina.
Pieprz biały ma najłagodniejszy smak. Idealnie nadaje się do doprawiania zup, sosów czy ryb. Pieprz ziołowy jest mieszaniną ziół o ostrym smaku i aromacie. Pasuje do dań mięsnych i niektórych niesłodkich potraw.
Najbardziej intensywny smak ma pieprz czarny. Warto wiedzieć, że gorzknieje w czasie pieczenia. Najlepiej smakuje świeżo zmielony.
Pieprz czerwony i zielony to kolejne rodzaje pieprzu. Ich kolor zależy od tego w jakim stadium rozwoju jest roślina.
Pieprz biały ma najłagodniejszy smak. Idealnie nadaje się do doprawiania zup, sosów czy ryb. Pieprz ziołowy jest mieszaniną ziół o ostrym smaku i aromacie. Pasuje do dań mięsnych i niektórych niesłodkich potraw.