Jarmuż jest rośliną bogatą w cenne składniki, m.in.: magnez, potas, wapń, sód, mangan i żelazo. Zawiera także cenne witaminy E, B1, B2, B6, E i K. Jedzenie jarmużu ułatwia przemianę materii, bowiem zawiera on sporo błonnika. Podobnie jak brokuły jarmuż zawiera sulforafan, związek posiadający właściwości przeciwnowotworowe.
Jarmuż jest mało znaną rośliną. Można jej używać jako przyprawę. Drobno posiekane liście można dodawać do zup, aby podnieść ich aromat i nadać wyjątkowego smaku. Liści jarmużu można używać także jako dekoracji na półmiski, układając na nich inne potrawy.
Jarmuż jest mało znaną rośliną. Można jej używać jako przyprawę. Drobno posiekane liście można dodawać do zup, aby podnieść ich aromat i nadać wyjątkowego smaku. Liści jarmużu można używać także jako dekoracji na półmiski, układając na nich inne potrawy.