Jak neutralizować skrobię?

  • 1

Ile fasolaminy potrzeba by skutecznie neutralizować kalorie skrobiowe? Czym różnią się od siebie preparaty neutralizujące skrobię? Na co zwrócić uwagę przy wyborze neutralizatora?

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Jak neutralizować skrobię?
Wśród niezliczonej ilości preparatów zawierających fasolaminę, jakie pokazały się na rynku w ostatnim czasie łatwo się pogubić i wybrać coś odpowiedniego. Preparaty na pierwszy rzut oka prezentują się podobnie, oczywiście różnią się opakowaniem ale wszystkie zawierają wyciąg z białej fasoli czyli fasolaminę i ich przeznaczeniem jest wspomaganie odchudzania poprzez neutralizowanie kalorii pochodzących z produktów skrobiowych. Generalnie tak powinno być bo tam gdzie fasolamina tam neutralizacja kalorii skrobiowych. To właśnie fasolamina sprawia, że kalorie pochodzące ze skrobi są neutralizowane i nie odkładają się w postaci tłuszczu. Dzięki niej można spożywać wysokoskrobiowe produkty takiej jak pieczywo, ziemniaki, ryż czy makaron bez obawy o sylwetkę. Jednak wybierając suplement diety zawierający fasolaminę warto zapoznać się ze składem preparatu i właśnie pod tym kątem zdecydować się na któryś z dostępnych na rynku. Niektóre preparaty opisane jako fasolaminowe środki neutralizujące skrobię mają realnie bardzo niską zawartość fasolaminy więc ich działanie także będzie mało skuteczne. Warto wybrać te z najwyższą dostępną dawką fasolaminy, ponieważ im wyższa zawartość tego ekstraktu tym lepsze efekty i większa skuteczności preparatu. Różnice zawartości tego składnika aktywnego przypadające na 1 kapsułkę preparatu bywają naprawdę ogromne. Niektóre preparaty zawierają mniej niż 50 mg na kapsułkę a to znaczy, że jedna taka kapsułka jest w stanie zneutralizować nie więcej niż 100 kcal czyli tyle, ile jedna kromka chleba a to naprawdę bardzo niewiele! Aby bez obawy o kalorie skrobiowe zjeść 100 g makaronu trzeba by było spożyć aż 4 takie tabletki.
Suplementem mogącym dumnie zaprezentować w składzie najwyższą zawartość komponentu czynnego czyli fasolaminy jest Fabacum Vitana.