 
Biszkopt na tort - aby dobrze się kroił - musi być upieczony kilka dni przed łączeniem kremem (nawet 3-4 dni), ponieważ świeży biszkopt będzie się kruszył i poszczególne placki będą grubsze. 
Używamy ostrego, dość długiego i szerokiego noża.
Czasami taki nóż można znaleźć w ”babcinej” szufladzie. To, że biszkopt przed łączeniem kremem został tak szybko upieczony nie ma wpływu na jego świeżość i smak.
Pamiętajmy jednak, aby przed położeniem kremu skropić biszkopt ponczem.
Używamy ostrego, dość długiego i szerokiego noża.
Czasami taki nóż można znaleźć w ”babcinej” szufladzie. To, że biszkopt przed łączeniem kremem został tak szybko upieczony nie ma wpływu na jego świeżość i smak.
Pamiętajmy jednak, aby przed położeniem kremu skropić biszkopt ponczem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gość