Wiele z nas zapewne pomieszało składniki w czasie przyrządzania omletu, lub bezskutecznie szukało przepisu w sieci... Pamiętajmy aby: Omlet powinien być jasny oraz jedynie lekko ścięty.Powinien składać się z .licznych warstw.Należy smażyć go na patelni o średnicy 15-18 cm. 1.Żeby przygotować najlepszy omlet dwa dwóch osób,należy wbić 4-6 jaj do dzbanka,doprawić nieco solą oraz pieprzem. Ubić. 2. Włożyć 15 gram masła na patelnie i rozpuścić na dużym ogniu.Dopiero kiedy zacznie skwierczeć,wlać połowę ubitych jaj i zamieszać szybko widelcem. 3.W czasie smażenia podważać łopatką omlet na około patelni,żeby nieścięte jajo spłynęło na dno.Smażyć ,aby omlet przyrumienił się na jasno rumiany kolor od spodu i będzie lekko wilgotny z wierzchu. 4.Zdjąć z ognia,nałożyć połowę nadzienia na omlet blisko środka,złożyć omlet i zsunąć go na talerz. Przechowywanie omletu: omlet należy podawać natychmiast lub przykryć folią aluminiową i włożyć do lekko nagrzanego piekarnika,żeby omlet nie wystygł w czasie przygotowania drugiego omleta.