Tosty to dobry pomysł na gorący, szybki i sycący posiłek. Możemy wykorzystać do ich przygotowania różne dodatki, każdy doda na pewno swoje ulubione.
Jak zrobić tosty?
Składniki:
Oczywiście takie gorące kanapki możemy przygotować z wieloma różnymi dodatkami:
Tosty przygotujemy bardzo szybko, są one łatwe do przyrządzenia, a do tego ładnie się prezentują. Możemy podać je na ciepłe śniadanie lub kolacje. Sprawdzą się także jako przekąska dla niespodziewanych gości lub z bardziej wyszukanymi dodatkami na imprezę w gronie znajomych.
Jak zrobić tosty?
Składniki:
- chleb tostowy
- plastry sera żółtego
- plastry szynki
- mała cebula
- kilka łyżek majonezu i ketchupu
- Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę,
- Ketchup mieszamy z majonezem, mieszanką smarujemy połowę kromek chleba,
- Na każdej układamy plaster sera, szynki, cebulę i ponownie plaster sera,
- Przykrywamy drugą połową kromek chleba,
- Każdą kanapkę zapiekamy w sandwiczu lub w piekarniku.
Oczywiście takie gorące kanapki możemy przygotować z wieloma różnymi dodatkami:
- Pieczarki- kroimy je w cienkie plastry i dodajemy do klasycznych tostów,
- Ser- możemy dodać do naszej potrawy różne rodzaje sera- mozzarelle, feta, czy kozi,
- Warzywa- dobrze sprawdzi się tu kukurydza, pokrojone w plastry cukinia, czy por,
- Pikle- ogórki konserwowe, czy papryka zapewnią chrupiący element naszym tostom,
- Dobrym pomysłem będzie też dodanie do potrawy liści szpinaku, suszonych pomidorów, czy pokrojonych w plastry oliwek.
Tosty przygotujemy bardzo szybko, są one łatwe do przyrządzenia, a do tego ładnie się prezentują. Możemy podać je na ciepłe śniadanie lub kolacje. Sprawdzą się także jako przekąska dla niespodziewanych gości lub z bardziej wyszukanymi dodatkami na imprezę w gronie znajomych.
SylaUla