Domowe lody malinowe przygotujesz szybko. Potrzebują jednak, kilku godzin mrożenia w zamrażarce.
Lody malinowe bez maszynki
Przygotowanie lodów malinowych bez maszynki wygląda następująco:
Jak zrobić lody malinowe z maszynki?
Sposób przygotowania lodów malinowych z maszynki:
Lody malinowe bez maszynki
Przygotowanie lodów malinowych bez maszynki wygląda następująco:
- W niewielkim garnku zmieszaj wodę z cukrem. Zagotuj, mieszając cały czas, a następnie odstaw, aby wystygła.
- Zmiksuj maliny i zagotowaną wodę z cukrem w blenderze.
- Przelej krem do płaskiego naczynia i włóż do zamrażalnika. Na zamrożenie potrzeba co najmniej 4-5 godzin.
- Ubij śmietanę kremówkę na sztywną pianę. Podawaj lody z bitą śmietaną i malinami.
Jak zrobić lody malinowe z maszynki?
Sposób przygotowania lodów malinowych z maszynki:
- Na 24 godziny przed zrobieniem lodów wstaw misę z maszynki do lodów do zamrażalnika.
- Schłodź wszystkie składniki.
- Ubij żółtka z cukrem.
- Dolej mleko i zamieszaj. Wstaw do lodówki.
- Rozgnieć maliny widelcem. Jeśli chcesz pozbyć się pestek, przecedź owoce przez gęste sitko lub gazę.
- Włóż maliny do lodówki.
- Ubij śmietanę kremówkę na sztywno.
- Żółtka z cukrem, maliny oraz śmietankę delikatnie zamieszaj, aż składniki się połączą.
- Wyjmij misę z maszynki do lodów z zamrażalnika. Włącz maszynkę i wlewaj do niej stopniowo masę na lody.
- Lody kręci się około godziny, w zależności od maszynki.
- Włóż lody do zamrażarki na co najmniej 4-5 godzin.