Przygotowując ciasto z owocami i galaretką nie zawsze mamy do dyspozycji świeże owoce. Jednak takie ciasta możemy przygotowywać przez cały rok wykorzystując mrożone owoce.
Na ciasto wykładamy owoce prosto z zamrażarki i zalewamy je od razu galaretką przygotowaną w mniejszej ilości wody, należy zadbać aby każdy owoc miał na sobie galaretkę (możemy pomóc sobie pędzelkiem).
Gdy będziemy tak postępować owoce na cieście będą wyglądały świeżo, nie stracą swojego kształtu i nie stają się takie miękkie.
Mogą to być jagody, truskawki, wiśnie, maliny, jeżyny. Zresztą tak postępuję nawet gdy przygotowuję deser w pucharkach.
Na ciasto wykładamy owoce prosto z zamrażarki i zalewamy je od razu galaretką przygotowaną w mniejszej ilości wody, należy zadbać aby każdy owoc miał na sobie galaretkę (możemy pomóc sobie pędzelkiem).
Gdy będziemy tak postępować owoce na cieście będą wyglądały świeżo, nie stracą swojego kształtu i nie stają się takie miękkie.
Mogą to być jagody, truskawki, wiśnie, maliny, jeżyny. Zresztą tak postępuję nawet gdy przygotowuję deser w pucharkach.