Ciasta to jeden z najpopularniejszych i najchętniej wybieranych deserów. Doskonale smakują w towarzystwie dobrej kawy, aromatycznej herbaty lub mleka.
Kruche ciasto to rodzaj słodkiego lub wytrawnego ciasta o kruchej strukturze. Wyrabia się z niego drobne ciastka oraz babeczki, tartaletki, tarty, quiche, spody ciast owocowych, makowców, serników, mazurków.
Jak zrobić najkruchsze ciasto świata?
W każdym przepisie na kruche ciasto zawsze jest tak: "wlożyć na pół godziny do lodówki". Nie róbcie tego!
Kiedy robicie babeczki, wyłóżcie ciastem natłuszczone i obsypane bułką tartą foremki, a potem wrzućcie je na 10 minut do zamrażarki. To samo ze spodem do ciasta, np. szarlotki - wyłóżcie ciastem blaszkę i do zamrażarki. Efekt gwarantowany!
Kruche ciasto to rodzaj słodkiego lub wytrawnego ciasta o kruchej strukturze. Wyrabia się z niego drobne ciastka oraz babeczki, tartaletki, tarty, quiche, spody ciast owocowych, makowców, serników, mazurków.
Jak zrobić najkruchsze ciasto świata?
W każdym przepisie na kruche ciasto zawsze jest tak: "wlożyć na pół godziny do lodówki". Nie róbcie tego!
Kiedy robicie babeczki, wyłóżcie ciastem natłuszczone i obsypane bułką tartą foremki, a potem wrzućcie je na 10 minut do zamrażarki. To samo ze spodem do ciasta, np. szarlotki - wyłóżcie ciastem blaszkę i do zamrażarki. Efekt gwarantowany!
misia5
rozmarzona.marzena
misia5 napisał(a):
misia5
Tylko kruche ciasto kruchemu ciastu nierówne. Mam przepis na kruche ciasto, którego nie będzie się dało rozwałkować bez schłodzenia w lodówce. Jeśli zrobiłabym z nim tak jak podane jest w poradzie miałabym ciasto do wyrzucenia, bo za nic w świecie nie byłabym w stanie wyłożyć nim foremek. Dopiero po całkowitym schłodzeniu ciasto ma idealną konsystencję i można z niego robić przeróżne pyszności.