Pasta jajeczna niejedno ma imię

  • 2

We wrześniu ruszamy pełną parą - starsi do pracy, młodsi do szkoły. Start w każdy dzień ułatwi dobre śniadanie - na przykład z pastą jajeczną. Oto przegląd przepisów.

         
ocena: 5/5 głosów: 4
Pasta jajeczna niejedno ma imię

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Warto zacząć go smacznym i pożywnym śniadaniem i kawą. Kiedy jednak znudziły nam się tradycyjne kanapki i jajecznica można sięgnąć po prostą, smaczną i mają wiele wersji pastę jajeczną. Oto przegląd różnorodnych przepisów na gotujmy.pl

Warto rozpocząć od klasyki, czyli od tradycyjnej pasty jajecznej - jajka, majonez i przyprawy. Nic trudnego.

Ajo kreatywnie majonez zastąpiła mascarpone w swoim przepisie na pastę jajeczną.

Warto też urozmaicić pastę warzywami lub czymś zielonym. szczypiorkiem to propozycja elficznej, jednak swoją wersję, z dodatkiem keczupu, przedstawia też Koper.

Cukiereczek13 swoją rzodkiewki, a ajo ponownie zwraca swoją uwagę awokado.

Zdrowym i smacznym składnikiem pasty jajecznej będzie też ryba. W jeszcze innej, którą przyrządziła Koper - tuńczyk i musztarda. Natomiast evita0007 do swojej pasty dodała wędzonego łososia. Ciekawym dodatkiem może być też surimi, co proponuje Lukrecja27 w swojej paście z surimi i szczypiorkiem.

Ryby to nie koniec dodatków - papaja proponuje wzbogacić pastę serem żółtym, a mycha przyprawia swoją pastę curry.