Chleb żytni z ziemniakami ma twardą skórkę i elastyczny, delikatnie lepki miękisz. Zapach charakterystyczny dla produktu żytniego produkowanego z dodatkiem naturalnego zakwasu. W chlebie można wyczuć także smak i zapach ziemniaków.
Zobacz listę produktów tradycyjnych >>>
Wasze przepisy na smaczny chleb:
zuzi przesyła przepis na Chleb pszenno-gryczany pieczony z drożdżami.
Oto propozycja pacpaw: Chleb pszenno-żytni na zakwasie pieczony w maszynie do chleba.
Agiatis zaprasza do przetestowanie przepisu na Chleb żytni z dodatkiem miodu.
Zobacz przepis autorstwa bernika Chleb pszenno-żytni na zakwasie.
Chleb pszenny razowy na drożdżach to propozycja anemon
Jaki chleb najczęściej jecie? Robicie domowe pieczywo?
zozolek
czekoladka_m
zewa
Madziu czy masz na myśli Janią Górę ?
W prawdziwym piecu pieką też chleb w Szymbarku.
zbysiowa
mala-madzia
zewa
kołczu
zewa napisał(a):
Netka