Jagnięcina jest mięsem charakteryzującym się niespotykaną delikatnością, a także niską zawartością tłuszczu. Mięso to jest źródłem pełnowartościowego białka oraz niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, pierwiastków: cynku, magnezu, selenu, jodu i litu. Ponieważ jagnięce mięso jest lekkostrawne, polecane jest dzieciom i wszystkim osobom będącym na diecie.
Zasmakuj delikatnego i wartościowego mięsa. Przyrządź potrawę według naszych propozycji!
Dania rozpływające się w ustach
Jagnięce mięso jest bardzo delikatne i kruche, warto przygotować z niego odświętny obiad lub ucztę dla zaproszonych gości. W tej roli doskonałego przysmaku spiszą się kotlety jagnięce po polsku, dodane przez Babcia Halinka. Użyte jabłka, czosnek, chrzan oraz śmietana wydobędą to co z mięsa najlepsze! Korzystając z zasobów kuchni świata, warto przygotować również kotleciki jagnięce po holendersku według przepisu pr. Danie nie tylko wspaniale smakuje, ale również świetnie wygląda. Natomiast aromatyczne kotlety jagnięce z kuskusem to propozycja Igraszek Losu.
Na wystawną kolację we dwoje wykorzystać możecie przepis Wiech. Kotleciki jagnięce w winnym sosie przez niego przygotowane, to wspomnienie Chorwackich smaków. Tak przygotowane danie świetnie smakuję do świeżych, sezonowych warzyw! Nie możecie nie skosztować grillowanej jagnięciny autorstwa Netka. Gdy nadejdzie oczekiwany przez wszystkich okres grillowania, przepis będzie jak znalazł! Polecamy Wam również redakcyjną recepturę na żeberka jagnięce w towarzystwie szpinaku, selera i pysznego sosu pieczeniowego! Gwarantujemy, że danie to rozpływa się w ustach!
Kto z Was lubi jagnięcinę? Macie ciekawe wariacje na jej temat? Czekamy na Wasze pomysły, za każdy dodany przepis otrzymujecie wirtualne wymienne na nagrody. Do dzieła!
Nina W.
karola25
pietroocha