redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Konkurs - Smaki życia
Już za dwa tygodnie święta Bożego Narodzenia - z tej okazji przygotowaliśmy dla Was małą niespodziankę w postaci konkursu. Poznajcie szczegóły!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Już za dwa tygodnie święta Bożego Narodzenia - z tej okazji przygotowaliśmy dla Was małą niespodziankę w postaci konkursu. Poznajcie szczegóły!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Masło orzechowe, nalewka oraz rozmaite wypieki i dania główne. Orzechy włoskie posiadają szerokie zastosowanie w kuchni. Co dobrego z nich zrobić?
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kruche, piernikowe, z bakaliami, z suszonymi owocami i innymi świątecznymi dodatkami - ciasteczka! Chyba każdy ma do nich słabość. Oprócz tego, że smakują obłędnie, ozdobione lukrem, kolorową posypką lub słodką polewą tworzą cudną dekorację! Pokaż nam, jakie ciasteczka pojawią się u Ciebie w te święta!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jabłka piecze się w piekarniku w 190 st. C lub w kuchence mikrofalowej. Mogą być pieczone bez dodatków lub z nadzieniem.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Mule przygotowuje się najczęściej w białym winie i serwuje z dodatkiem makaronu. Ugotowane można również dodawać do sałatek lub przystawek.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Pieczoną kaczkę można podawać z zapiekanymi jabłkami, kluskami ziemniaczanymi lub ugotowaną kaszą.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Skrzydełka piecze się w piekarniku ok. 30 minut, w zależności od temperatury pieczenia. Na grillu czas ten jest krótszy nawet o połowę.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Marchewkę wystarczy zetrzeć na tarce i połączyć z wybranym dodatkiem, by otrzymać surówkę do obiadu. Taką sałatkę można zrobić na słodko i na słono.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Naleśniki bez mleka przyrządzimy wymieniając je na taką samą ilość wody lub soku owocowego.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Przed Wami lista najpyszniejszych przekąsek, które kupisz na ulicach europejskich stolic. Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie!