

Najciekawsze przepisy na pączki
Tłusty Czwartek tuz tuż - przedstawiamy ciekawe przepisy na pączki, faworki, bliny...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Tłusty Czwartek tuz tuż - przedstawiamy ciekawe przepisy na pączki, faworki, bliny...
3 i 4 marca w warszawskim klubie Capitol odbędą się zawody w barmaństwie pokazowym na których wystąpią mistrzowie świata w tej sztuce.
Jak przygotować oryginalne danie z sosem chińskim Łowicz - kilka niebanalnych propozycji.
Relacja z pierwszych dwóch dni Targów Branży Cukierniczo-Lodziarskiej Expo Sweet 2011
Znamy już zwycięzców konkursu "Świat mody za kody!" organizowanego przez SML Ostrołęka.
26 lutego na całym świecie obchodzone jest święto pistacji - zwanej smukłym orzechem lub... szczęśliwym orzechem. Dlaczego?
Brzmi nieco ekscentrycznie - czy dieta ostatniej szansy to ostatnia deska ratunku dla walczących z nadwagą?
Kakao, czekolada, kawa - o tym, czym się różnią produkty z logo "Fair Trade" od standardowych opowiada Weronika Paszewska z grupy eFTe.
25 lutego 2011 do sprzedaży trafi film "Jestem miłością" na DVD wyprodukowany przez Gutek Film.
Na Mazowszu Wódka Alpejska została wycofana ze sklepów. Powód? Produkowana w Siedlcach a nie u podnóży Alp.