1) CZOSNEK: Czosnek szybko traci świeżość. Aby temu zapobiec możemy przechowywać go w zamrażalce. Trzeba pamiętać, aby przed zamrożeniem umieścić go w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym!
2) GRZYBY: Grzybów nie myjemy, bo stracą walory smakowe! Aby długo zachowały świeżość umieszczamy je w lodówce, w plastikowym pudełku, na którym dnie umieszczona jest nasączona wodą gaza. Nie można ich jednak szczelnie zamykać! Grzyby można mrozić: nieumyte ułóż na płaskim naczyniu i włóż do zamrażalki. Po kilku godzinach przełóż je do woreczka, bądź jakiegoś pojemnika.
3) ORZECHY: Orzechy nie będą jełczały, jeżeli będziesz przechowywać je w szczelnie zamkniętym pudełku, najlepiej w jakimś chłodnym miejscu, bez dostępu światła.
2) GRZYBY: Grzybów nie myjemy, bo stracą walory smakowe! Aby długo zachowały świeżość umieszczamy je w lodówce, w plastikowym pudełku, na którym dnie umieszczona jest nasączona wodą gaza. Nie można ich jednak szczelnie zamykać! Grzyby można mrozić: nieumyte ułóż na płaskim naczyniu i włóż do zamrażalki. Po kilku godzinach przełóż je do woreczka, bądź jakiegoś pojemnika.
3) ORZECHY: Orzechy nie będą jełczały, jeżeli będziesz przechowywać je w szczelnie zamkniętym pudełku, najlepiej w jakimś chłodnym miejscu, bez dostępu światła.