Przechowywanie produktów:czosnek, grzyby, orzechy

Jak przechowywać różne produkty? W pierwszej części omówię przechowywanie czosnku, grzybów oraz orzechów.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Przechowywanie produktów:czosnek, grzyby, orzechy
1) CZOSNEK: Czosnek szybko traci świeżość. Aby temu zapobiec możemy przechowywać go w zamrażalce. Trzeba pamiętać, aby przed zamrożeniem umieścić go w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym!

2) GRZYBY: Grzybów nie myjemy, bo stracą walory smakowe! Aby długo zachowały świeżość umieszczamy je w lodówce, w plastikowym pudełku, na którym dnie umieszczona jest nasączona wodą gaza. Nie można ich jednak szczelnie zamykać! Grzyby można mrozić: nieumyte ułóż na płaskim naczyniu i włóż do zamrażalki. Po kilku godzinach przełóż je do woreczka, bądź jakiegoś pojemnika.

3) ORZECHY: Orzechy nie będą jełczały, jeżeli będziesz przechowywać je w szczelnie zamkniętym pudełku, najlepiej w jakimś chłodnym miejscu, bez dostępu światła.