Pieczarki to jedne ze smaczniejszych i najczęściej wykorzystywanych w kuchni grzybów.
Najchętniej stosowane, jako dodatek do dań głównych w postaci sosów, ale także jako składnik pierogów, krokietów czy zapiekanek. Pomysłowi wielbiciele naszego grzyba potrafią wyczarować z niego prawdziwe pyszności: pieczarki panierowane, faszerowane różnymi rodzajami mięs czy warzyw, w formie kotletów ale często także marynowane, wyglądają i smakują doskonale.

Po pieczarki sięgają również mniej wytworni kucharze, ponieważ, grzyb ten jest szybki w przygotowaniu i nie potrzebuje długiej obróbki cieplnej. Potrzebny będzie tylko atlas grzybów jadalnych lub zaufanie do sprzedającego a potem wszystko jest już proste.

Dobieranie jednak odpowiednich dodatków może nie być zbyt łatwe. Ponieważ, grzyby z natury są ciężko strawne musimy uważać, aby nie zafundować sobie żołądkowych nieprzyjemności.

Najlepszymi dodatkami ułatwiającymi trawienie są przyprawy takie jak rozmaryn, tymianek, majeranek, cząber czy jałowiec, dzięki nim każdy będzie mógł się delektować niesamowitym smakiem i aromatem pieczarek.

W tym dziale znajdziecie inspirujące przepisy z pieczarkami. Wspaniała kolekcja utworzona z receptur naszych użytkowników. Serdecznie zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia

Znaleźliśmy 1830 przepisów w kategorii Pieczarki

krem pieczarkowy

krem pieczarkowy

renia26 renia26

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Triss Triss

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pieczarki duszone

Pieczarki duszone

mycha mycha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane

Etna Etna

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Szaszłyki z pieczarek

Szaszłyki z pieczarek

Etna Etna

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo z pieczarkami.

Leczo z pieczarkami.

msewka msewka
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: