Pilaw to tradycyjne danie kuchni arabskiej. Sporządza się je z ryżu lub kaszy bulgur, z dodatkiem warzyw, mięsa (baraniny, drobiu lub ryb) oraz przypraw. Pilaw to także specjalna technika gotowania ryżu. Uniemożliwia sklejanie się jego ziarenek. Do przygotowania klasycznego pilawu potrzeba mięsa baraniego, ryżu, oleju jadalnego, cebuli, marchwi, pomidorów, jabłka, mielonej papryki, pieprzu i soli. Potrawy przed podaniem nie należy mieszać.

Znaleźliśmy 59 przepisów w kategorii Pilaw

Pilaw po azjatycku

Pilaw po azjatycku

mz00ms mz00ms

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Chłopski garnek z mięsem

Chłopski garnek z mięsem

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw Trynidadzki

Pilaw Trynidadzki

Shizunia Shizunia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Chłopski Garnek

Chłopski Garnek

Zgobisz Zgobisz
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw orzechowy

Pilaw orzechowy

misia13 misia13
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw Istambuł

Pilaw Istambuł

misia13 misia13
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw z ryżu

Pilaw z ryżu

Persik Persik

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw

Pilaw

Persik Persik

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw

Pilaw

Malenka11 Malenka11

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw z pęczaku

Pilaw z pęczaku

Natala1210 Natala1210

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw

Pilaw

astra astra

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw mozaikowy

Pilaw mozaikowy

elutka elutka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw jarski

Pilaw jarski

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: