Z ryb również możemy przyrządzić tatar. Jest to alternatywa dla surowego mięsa. Do przyrządzenia rybnego tatara możemy wykorzystać różnorodne gatunki ryb: tuńczyka, łososia, pstrąga, śledzia, makrelę czy halibuta.
Ryba do przyrządzenie tatara powinna być świeża, bez skóry i bez ości. Na tatar nadają się ryby w wersji wędzonej jak i surowej. Jako dodatki to rybnego tatar idealnie pasują warzywa zarówno świeże jak i kiszone i konserwowe, orzechy, suszone owoce, grzyby, ziarna (dyni, słonecznika, siemienia lnianego).
Tatar z ryb doskonale pasuje na przyjęcia, obiady rodzinne, domówki ze znajomymi. Ładnie prezentuje się na talerzu udekorowany plastrem cytryny lub awokado, natką. Jedzmy ryby na zdrowie!
Ryba do przyrządzenie tatara powinna być świeża, bez skóry i bez ości. Na tatar nadają się ryby w wersji wędzonej jak i surowej. Jako dodatki to rybnego tatar idealnie pasują warzywa zarówno świeże jak i kiszone i konserwowe, orzechy, suszone owoce, grzyby, ziarna (dyni, słonecznika, siemienia lnianego).
Łososia pokrój na małe kawałki i zostaw w marynacie z soku z cytryny, posiekanego koperku, oliwy i majonezu na 24 godziny. Gdy ryba się "przegryzie" z przyprawami, podaj ją na talerzu z ogórkiem kiszonym, cebulą, majonezem, cytryną i natką.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/news-tatar-dla-koneserow,nId,635734#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Tatar z łososia najlepiej smakuje podany z ogórkiem kiszonym, cebulą, majonezem, cytryną i natką. Warto skusić się także na tatara z tuńczyka, którego przyprawmy sosem sojowym i sokiem z limonki. Jeśli chcemy eksperymentować z rybnym tatarem, wkrój do tatara z tuńczyka jabłko i cebulę, i przypraw odrobiną tabasco. Taki tatar, będzie palce lizać!Tuńczyka najprościej przyprawić sosem sojowym i sokiem z limonki. Jeśli chcesz eksperymentować, wkrój do tatara z tuńczyka jabłko i cebulę, i przypraw odrobiną tabasco.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/news-tatar-dla-koneserow,nId,635734#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Łososia pokrój na małe kawałki i zostaw w marynacie z soku z cytryny, posiekanego koperku, oliwy i majonezu na 24 godziny. Gdy ryba się "przegryzie" z przyprawami, podaj ją na talerzu z ogórkiem kiszonym, cebulą, majonezem, cytryną i natką.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/news-tatar-dla-koneserow,nId,635734#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Tuńczyka najprościej przyprawić sosem sojowym i sokiem z limonki. Jeśli chcesz eksperymentować, wkrój do tatara z tuńczyka jabłko i cebulę, i przypraw odrobiną tabasco.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/news-tatar-dla-koneserow,nId,635734#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Tatar z ryb doskonale pasuje na przyjęcia, obiady rodzinne, domówki ze znajomymi. Ładnie prezentuje się na talerzu udekorowany plastrem cytryny lub awokado, natką. Jedzmy ryby na zdrowie!
Polecane przepisy do kategorii Rybny tatar
Sortuj wg: