Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję. Klasycznie biszkopty do tiramisu nasączone są gorzką kawą, dzięki czemu pysznie kontrastują ze słodyczą śmietanowej masy. Krem tiramisu można przygotować także bez serka mascarpone, zastępując go serkiem waniliowym lub śmietanką kremówką. Latem ciasto tiramisu najlepiej podawać z owocami, np. malinami, a zimną oprószone prawdziwym kakao lub startą gorzką czekoladą. Włoskie tiramisu wyśmienicie smakuje mocno schłodzone i podane w towarzystwie kawy espresso.

Polecane przepisy do kategorii Tiramisu

Znaleźliśmy 329 przepisów w kategorii Tiramisu

Deserowe tiramisu

Deserowe tiramisu

Mysiunia Mysiunia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Deser tiramisu

Deser tiramisu

A.B. A.B.
3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Desery tiramisu

Desery tiramisu

bogusia82 bogusia82

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Domowe tiramisu

Domowe tiramisu

plocia plocia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Dyniowe tiramisu

Dyniowe tiramisu

jaga85 jaga85
3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Jagodowy Tiramisu

Jagodowy Tiramisu

suri29 suri29

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kajmakowe tiramisu

Kajmakowe tiramisu

Ewa27 Ewa27

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Klasyczne Tiramisu

Klasyczne Tiramisu

mycha mycha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

latwe tiramisu

latwe tiramisu

kathrineczka kathrineczka
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: