Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję. Klasycznie biszkopty do tiramisu nasączone są gorzką kawą, dzięki czemu pysznie kontrastują ze słodyczą śmietanowej masy. Krem tiramisu można przygotować także bez serka mascarpone, zastępując go serkiem waniliowym lub śmietanką kremówką. Latem ciasto tiramisu najlepiej podawać z owocami, np. malinami, a zimną oprószone prawdziwym kakao lub startą gorzką czekoladą. Włoskie tiramisu wyśmienicie smakuje mocno schłodzone i podane w towarzystwie kawy espresso.

Polecane przepisy do kategorii Tiramisu

Znaleźliśmy 329 przepisów w kategorii Tiramisu

Tort tiramisu

Tort tiramisu

zewa zewa
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu

Tiramisu

hoffija44 hoffija44
5

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu jogurtowe

Tiramisu jogurtowe

bernika bernika

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Rolada ala tiramisu

Rolada ala tiramisu

alaaa alaaa
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu

Tiramisu

kober kober
10

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: