Rękawy do pieczenia są dziś niezbędne w każdej kuchni, mają różną szerokość i długość. Można je stosować do pieczenia w piekarniku dużych kawałków mięsa, ryb, warzyw czy owoców. Gdy chcemy zastosować go do pieczenia to odcinamy taki kawałek rękawa, jaki jest nam potrzebny, wkładamy do środka np mięso i zamykamy końce specjalnymi klipsami. Przed pieczeniem trzeba jeszcze nakłuć rękaw w kilku miejscach szpikulcem. Klipsy te są zawsze dołączone do opakowania folii. W folii można upiec dosłownie wszystko: drób, mięso, ryby, owoce i warzywa. Owoce i warzywa najlepiej piec całe ze skórką bo zachowają wtedy najwięcej cennych witamin i minerałów. Tak przyrządzone produkty zachowują naturalny wyrazisty smak, aromat oraz kolor.
Pyza
kokolata
Dziękuję Pyzo za drogocenne wskazówki. Oczywiście przydają się bo czasami można przeoczyć najistotniejsze wskazówki.
Niezapominajka
rękaw to bardzo przydatna sprawa!!