Sosy do wielkanocnych dań

Autor: Beata Jasina Zwieńczeniem wielu dań jest odpowiednio dobrany sos. Warto zapoznać się z przepisami na te najbardziej pasujące do wielkanocnych potraw.

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Sosy do wielkanocnych dań

Gdy świąteczne porządki nie zaprzątają nam już głowy, goście zaproszeni a w kuchni unosi się zapach babek i mazurków oraz świeżo pieczonych mięs pora pomyśleć o dodatkach do naszych potraw. Najlepiej wykorzystać przepisy oryginalne i sprawdzone a zarazem takie, które nie zabiorą nam zbyt wiele czasu.

Bardzo szybki oliwkowy sos do mięs

Składniki:

słoiczek zielonych oliwek
nieduża główka czosnku

Sposób przygotowania:
Oliwki wyciągnąć, odsączyć z zalewy, czosnek drobno posiekać. Zmiksować blenderem i gotowe!

Więcej przepisów w dziale Wielkanoc na kuchnia.wieszjak.pl