Gotowe mięsa mielone są różnej jakosci. Czasem farsz z mięsa z rosołu może być lepszym dodatkiem do naleśników czy klusek.
Wystarczy trochę to mięso wzbogacić, gdyż na ogół jest dość suche. 1) mięso rosołowe mielimy lub siekamy 2) do mielenia dodajemy odrobinę wędzonego boczku 3) mięso doprawiamy dość pikantnie pieprzem i wyrazistymi ziołami - np. rozmarynem, tymiankiem lub prowansalskimi 4)by mięso było wilgotne dodajemy warzyw wg uznania np. posiekaną paprykę, ogórki kiszone, posiekane łodygi selera naciowego
Wystarczy trochę to mięso wzbogacić, gdyż na ogół jest dość suche. 1) mięso rosołowe mielimy lub siekamy 2) do mielenia dodajemy odrobinę wędzonego boczku 3) mięso doprawiamy dość pikantnie pieprzem i wyrazistymi ziołami - np. rozmarynem, tymiankiem lub prowansalskimi 4)by mięso było wilgotne dodajemy warzyw wg uznania np. posiekaną paprykę, ogórki kiszone, posiekane łodygi selera naciowego