HERBATKA IMBIROWA jest świetna na nudności i zgagę, ale także jako poranny napój energetyzujący. Imbir ma działanie odkażające, przyspiesza proces detoksykacji. Pod wpływem tej przyprawy układ pokarmowy produkuje więcej enzymów, wątroba szybciej odtruwa organizm, poprawia się krążenie krwi, a szare komórki pracują o wiele wydajniej. SOK Z KAPUSTY LUB OGÓRKÓW sprawdza się świetnie kiedy "suszy". Słone i kwaśne soki, np. z kiszonej kapusty lub ogórków, zawierają dużo sodu, dzięki czemu zatrzymują wodę w organizmie. Napoje te jednocześnie wzmagają pragnienie, bo po słonym chce się pić. W ten sposób bez przymusu pijemy dużo wody, która wypłukuje toksyny, a przy okazji neutralizuje także kwas zawarty w sokach z kiszonek. BANANY zawierają dużo odżywczej fruktozy, czyli cukru, który dostarczy energii niezbędnej do tego, aby stawić czoło nowemu dniu. Mają także bardzo dużo potasu potrzebnego do zachowania właściwego poziomu wody w organizmie i magnezu, który dba o utrzymanie odpowiedniej ilości cukru we krwi. Banany pomagają zatem uzupełnić niedobór tych substancji wypłukiwanych zazwyczaj przez alkohol.