Ryby najlepiej spożywać od razu po kupieniu. Ale jeśli ryba już musi poleżeć w lodówce, wtedy trzeba zapakować ją w szczelny foliowy woreczek i obłożyć lodem. Lód wymieniamy codzienne. Tak zapakowana ryba poleży kilka dni.
Ryby, które chcemy zamrozić, najpierw myjemy. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do woreczka foliowego. Po rozmrożeniu, rybę należy ponownie odsączyć, bo inaczej się rozpadnie podczas gotowania czy smażenia.
Ryby wędzone przechowujemy w lodówce zawinięte w folię spożywczą.
Ryby, które chcemy zamrozić, najpierw myjemy. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do woreczka foliowego. Po rozmrożeniu, rybę należy ponownie odsączyć, bo inaczej się rozpadnie podczas gotowania czy smażenia.
Ryby wędzone przechowujemy w lodówce zawinięte w folię spożywczą.