Pasta pieczarkowa:
20 dag pieczarek pokrój w kostkę, podsmaż z posiekaną cebulą. Dodaj 10 dag kiełków sojowych, 4 łyżki mascarpone, 10 dag serka topionego, dopraw czosnkiem, tymiankiem, pieprzem.
Pasta fasolowa:
puszkę białej fasoli osącz, zmiksuj z 20 dag twarogu, 2 łyżkami majonezu, sokiem z 1/2 cytryny i łyżką sosu sojowego. Wymieszaj z 10 dag posiekanych czarnych oliwek. Dopraw chili, solą, pieprzem.
Pasta z sera pleśniowego:
25 dag sera pleśniowego utrzyj z ugotowanym ziemniakiem i 150 ml jogurtu. Dodaj kawałek posiekanego pora i 2 łyżki cebulek perłowych. Dopraw czosnkiem, musztardą, solą, pieprzem.
Pasta jajeczna:
6 jajek na twardo posiekaj, wymieszaj z 10 dag sera, 4 łyżkami majonezu i 150 ml jogurtu. Dodaj 3 łyżki posiekanych marynowanych pieczarek i łyżkę koperku. Dopraw curry, solą, pieprzem.
Pasta marchewkowa:
2 marchwie zetrzyj, wymieszaj z posiekaną łodygą selera naciowego, 3 łyżkami pestek dyni. 150 ml jogurtu wymieszaj z 2 łyżkami pasty tahini i 3 łyżkami oliwy. Wymieszaj, dopraw imbirem, solą.
Hummus i nie tylko
Na gotujmy nie brakuje przepisów na ciekawe pasty, oto ich krótki graficzny przegląd.
Żródło: Pani Domu
20 dag pieczarek pokrój w kostkę, podsmaż z posiekaną cebulą. Dodaj 10 dag kiełków sojowych, 4 łyżki mascarpone, 10 dag serka topionego, dopraw czosnkiem, tymiankiem, pieprzem.
Pasta fasolowa:
puszkę białej fasoli osącz, zmiksuj z 20 dag twarogu, 2 łyżkami majonezu, sokiem z 1/2 cytryny i łyżką sosu sojowego. Wymieszaj z 10 dag posiekanych czarnych oliwek. Dopraw chili, solą, pieprzem.
Pasta z sera pleśniowego:
25 dag sera pleśniowego utrzyj z ugotowanym ziemniakiem i 150 ml jogurtu. Dodaj kawałek posiekanego pora i 2 łyżki cebulek perłowych. Dopraw czosnkiem, musztardą, solą, pieprzem.
Pasta jajeczna:
6 jajek na twardo posiekaj, wymieszaj z 10 dag sera, 4 łyżkami majonezu i 150 ml jogurtu. Dodaj 3 łyżki posiekanych marynowanych pieczarek i łyżkę koperku. Dopraw curry, solą, pieprzem.
Pasta marchewkowa:
2 marchwie zetrzyj, wymieszaj z posiekaną łodygą selera naciowego, 3 łyżkami pestek dyni. 150 ml jogurtu wymieszaj z 2 łyżkami pasty tahini i 3 łyżkami oliwy. Wymieszaj, dopraw imbirem, solą.
Hummus i nie tylko
Na gotujmy nie brakuje przepisów na ciekawe pasty, oto ich krótki graficzny przegląd.
Żródło: Pani Domu
maaadziaa
Dziś wypróbujemy :))