Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić pasztet?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3098
Kulinarne ABC

Jak zrobić pasztet?

Pasztet możemy przygotować z różnorodnych rodzajów mięsa, które gotujemy, bądź dusimy, a następnie mielimy, łączymy z dodatkami i zapiekamy. Możemy dodać do niego ulubione warzywa, czy kasze.

Podniebne smaki
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3098
Wiadomości

Podniebne smaki

Przed uczestnikami „MasterChefa Juniora” nowe, wyjątkowe zadanie. Opuszczą studio telewizyjne i przygotują dania w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie! Staną także twarzą w twarz z... indykiem!

Bloger Tygodnia - Słodkie atelier
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 52
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Słodkie atelier

Dzisiejszy wywiad zapowiada się naprawdę słodko! W cyklu Bloger Tygodnia gościmy bowiem Piotra Fila, autora bloga Słodkie Atelier. Skąd w tak młodym wieku tyle pasji i umiejętności? I co wspólnego ma z tym... Francja? Przeczytajcie!

Konkurs - Wielka moc przepisów!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3098
Konkursy - aktualne

Konkurs - Wielka moc przepisów!

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami! Najwyższy czas pomyśleć o tym, co podać podczas świątecznego śniadania i uroczystego obiadu. Czym w tym roku zaskoczycie bliskich i gości? Jakie ciasto ma szansę skraść serca smakoszy? Które danie zostanie okrzyknięte kulinarnym hitem nadchodzących świąt? Podzielcie się z nami wielkanocnymi pomysłami!

Jeszcze piękniejsze święta!
  • 1
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 52
Aktualności Gotujmy

Jeszcze piękniejsze święta!

Wielkanoc tuż, tuż! Uroczystą atmosferę towarzyszącą tym dniom warto podkreślić przydatnymi - a często również zabawnymi - gadżetami! Zobaczcie, co dla Was wybraliśmy!

SAMMI - naczynie do zadań specjalnych!
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3098
AGD

SAMMI - naczynie do zadań specjalnych!

Wielokrotnie chciałaś zmienić nawyki żywieniowe swojej rodziny? Niestety próby codziennego gotowania warzyw na parze, odtłuszczania mięsnych potraw bądź ograniczenia solenia kończyły się fiaskiem? Po godzinach spędzonych w kuchni na gotowaniu, pieczeniu, zmywaniu - po prostu dawałaś za wygraną? Podejmij tę próbę jeszcze raz! Z naczyniem SAMMI będzie Ci znacznie łatwiej!

Jak zrobić hamburgery z grilla?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3098
Kulinarne ABC

Jak zrobić hamburgery z grilla?

Domowe burgery z grilla będą świetnie smakować, jeśli wybierzemy dobrej jakości mięso, świeżą bułkę i odpowiednie dodatki: sałatę, pomidora, korniszona, ser i sosy. Mięso grillujemy około 15 min nie dociskając łopatką, aby nie pozbawić go soczystości.