Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Pasja i ryzyko: Ewa Wachowicz
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3015
Smaczki

Pasja i ryzyko: Ewa Wachowicz

Uwielbia ryzyko i wyzwania tak samo jak kocha gotować. Oto kobieta, której nie da się zatrzymać i dla której nie ma rzeczy niemożliwych.

Jak parzyć zieloną kawę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3015
Kulinarne ABC

Jak parzyć zieloną kawę?

Zieloną kawę w ziarnach należy zagotować przez 12 minut w garnku z wodą i odsączyć przygotowany napar. Rozcieńczony wodą podajemy na ciepło lub z kostkami lodu.

Jesiotr w królewskiej odsłonie, czyli mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3015
Wydarzenia - wkrótce

Jesiotr w królewskiej odsłonie, czyli mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra

Mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra zbliżają się wielkimi krokami. Ewa Wachowicz, Robert Sowa, Adam Chrząstowski i Adam Dmyterko już 11 marca pojawią się w Hotelu Atut**** w Licheniu, aby przywrócić królewskiego jesiotra na nasze stoły. W konkursie wezmą udział wybitni przedstawiciele restauracji i hoteli z całego kraju. Podczas weekendu kulinarnego nie zabraknie atrakcji oraz emocji na najwyższym poziomie.

Jesiotr – kulinarne wyzwanie, rozkosz dla podniebienia
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3015
Smaczki

Jesiotr – kulinarne wyzwanie, rozkosz dla podniebienia

Szlachecki przysmak powoli wraca do łask – jesiotr to ryba o wykwintnym smaku, która znana jest głównie dzięki swej ikrze. Uzyskiwany z niej czarny kawior podbija podniebienia smakoszy całego świata a sam jesiotr serwowany jest na wyjątkowe okazje.

Jak ubić mleko kokosowe?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3015
Kulinarne ABC

Jak ubić mleko kokosowe?

Mleko kokosowe ubija się po uprzednim schłodzeniu w lodówce. Następnie gęstą część przekłada się do miski i miesza mikserem. Z gotowej masy można zrobić krem do tortu.

Jakie przyprawy do flaków?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3015
Kulinarne ABC

Jakie przyprawy do flaków?

Flaki doprawia się głównie majerankiem i papryką w proszku. Lepszy smak dania uzyskuje się również dzięki dodatkowi marchewki, pora lub selera.

Jakie zioła do rosołu?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3015
Kulinarne ABC

Jakie zioła do rosołu?

Smak rosołu, oprócz tradycyjnych przypraw, można wzbogacić poprzez dodatek trawy cytrynowej, imbiru, palonej cebuli lub chili.