Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Lekkie sałatki zawsze w modzie!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3159
Trendy kulinarne

Lekkie sałatki zawsze w modzie!

Kiedy za oknami królują upały, wolimy sięgać po lekkie posiłki. Idealnym, uniwersalnym rozwiązaniem są sałatki, które możemy przygotować na nieskończoną ilość sposobów.

Konkurs - Inspiracje na wakacje
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3159
Aktualności Gotujmy

Konkurs - Inspiracje na wakacje

Lato to dla wielu z nas czas odkrywania nowych rzeczy, eksperymentowania, poznawania. Pomyśleliśmy, że warto byłoby przenieść te wakacyjne doświadczenia do kuchni i... przygotowaliśmy dla was konkurs!

Jak zrobić faszerowaną kalarepę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3159
Kulinarne ABC

Jak zrobić faszerowaną kalarepę?

Kalarepę należy wydrążyć z miąższu i ugotować, a następnie jej środek wypełnić farszem przygotowanym z ryżu, papryki, cebuli, sera i przypraw. Tak przygotowaną można podawać jako lekki, wakacyjny obiad.

Ile kalorii ma brzoskwinia?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3159
Kulinarne ABC

Ile kalorii ma brzoskwinia?

Nie każdy wie, jak mało kalorii kryje się w tych pysznych owocach! Na 100 gramów produktu przypada ich zaledwie... 39! Brzoskwinie mają jeszcze więcej zalet!

Odkryj moc letnich smaków wraz z syropami Łowicz!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3159
Artykuły spożywcze

Odkryj moc letnich smaków wraz z syropami Łowicz!

Lato to czas, gdy możemy eksperymentować podczas przygotowywania świeżych i orzeźwiających napojów, drinków i sorbetów. Wraz z marką Łowicz pozwól przenieść się do świata nieoczywistych połączeń smakowych, w których występuje m.in. soczysty grejpfrut czy słodka mirabelka.

Jak gotować kalarepę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3159
Kulinarne ABC

Jak gotować kalarepę?

Kalarepę pokrojoną w kostkę gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut. Ugotowaną możemy połączyć ze śmietaną lub poddusić na maśle, zagęścić mąką i podawać z koperkiem.