Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić sos kurkowy?
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 496, Artykułów: 718
Kulinarne ABC

Jak zrobić sos kurkowy?

Grzybowy sos najlepiej komponuje się z dziczyzną i każdym innym rodzajem mięsa. Chętnie serwujemy go z pyzami ziemniaczanymi a także z naleśnikami. W tej roli spróbuj także sosu kurkowego. Oto jak zrobić pyszny sos kurkowy krok po kroku.

Jak zrobić dżem z pigwy? To proste!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3249
Kulinarne ABC

Jak zrobić dżem z pigwy? To proste!

Dżem z pigwy to doskonały dodatek, który ubogaca smak herbaty. Zobacz, jak zrobić konfiturę z pigwy - oto gotowy przepis. Przygotuj: 2 kg pigwy, 1 kg cukru, 1,5 szklanki wody i sok z 1 cytryny.

Jak suszyć grzyby: w piekarniku, w suszarce i nad piecem
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3249
Kulinarne ABC

Jak suszyć grzyby: w piekarniku, w suszarce i nad piecem

Zobacz, jak wysuszyć grzyby w piekarniku, nad piecem albo w suszarce do grzybów. Suszenie grzybów to naprawdę prosta sprawa, trzeba tylko wiedzieć, które grzyby warto pokroić w plastry, a które suszyć w całości. Zobacz, jak suszyć grzyby leśne!