Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Czy to prawda, że malin nie trzeba myć?
  • 1
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 488, Artykułów: 682
Witaminy w diecie

Czy to prawda, że malin nie trzeba myć?

Maliny podczas mycia puszczają sok, tracą kształt, są to bardzo delikatne owoce. Czy zatem możemy malin po prostu... nie umyć? Czy to prawda, że maliny posiadają substancje, dzięki którym same się oczyszczają i mycie pod bieżącą wodą lub w misce nie jest konieczne? Rozprawiamy się z mitami na temat mycia malin!

Bloger Tygodnia - Mienta blog
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 488, Artykułów: 682
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Mienta blog

Przeczytaj wywiad z Dianą Kowalczyk, prowadzącą w sieci apetyczną stronę Mienta blog. Dowiedz się, jak długo trwa sesja zdjęciowa jednej potrawy i czy dobrą fotografię można zrobić za pomocą telefonu. Z Dianą rozmawiamy o wpadkach w kuchni, tatuażach i planach napisania własnej książki. Zapraszamy na wywiad!

Jak jednocześnie gotować i miksować potrawy?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3224
Kulinarne ABC

TREŚĆ SPONSOROWANA

Jak jednocześnie gotować i miksować potrawy?

Dania powstające przez miksowanie produktów są na topie – oto kilka pomysłów na pyszne potrawy, które przygotujesz miksując ze sobą warzywa i owoce. Wypróbuj nasze sposoby na smaczny chłodnik z botwiny, koktajl owocowy oraz flan z łososiem – je wszystkie łączy jedno: zostały zrobione za pomocą blendera.

Ile kalorii ma bób?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3224
Produkty

Ile kalorii ma bób?

Czy bób jest wysokokaloryczny? Co zrobić, aby podczas gotowania nie stracić cennych witamin i składników mineralnych? Zobacz, ile kalorii mieści się w szklance ugotowanego bobu i przekonaj się, że warto włączyć go do diety!

Bloger Tygodnia - Programista po godzinach
  • 3
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 488, Artykułów: 682
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Programista po godzinach

Przeczytaj wywiad z Kamilem Hajdukiem, prowadzącym bloga Programista po godzinach. Bloger zdradza nam dla kogo piecze apetyczne ciasta i jaki deser jest jego ulubionym. Dowiedz się, co Kamil lubi robić w wolnym czasie i jakie ma plany na przyszłość. Czy już wkrótce będziemy mogli spróbować jego wypieków? Zobacz!

Bloger Tygodnia - Opycha
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 488, Artykułów: 682
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Opycha

Przeczytaj wywiad z Anią, prowadzącą bloga kulinarnego Opycha.pl. Blogerka zdradza nam, jakie przyprawy lubi najbardziej, jakie kulinarne wpadki popełnia i bez czego nie wyobraża sobie gotowania. Dowiedz się, dlaczego Ania nie kupuje książek kulinarnych wydawanych przez celebrytów i jakie dania wychodzą jej najlepiej!

Od czego pochodzi nazwa szarlotki?
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 488, Artykułów: 682
Ciasta

Od czego pochodzi nazwa szarlotki?

Szarlotka to ciasto, którego nie trzeba nikomu przedstawiać. Kruche lub półkruche ciasto z jabłkami słodkich lub kwaśnych odmian, najczęściej z kruszonką, serwowane z lodami waniliowymi. Szarlotka smakuje dobrze o każdej porze roku! Zobacz, od czego pochodzi nazwa szarlotki!

Bloger Tygodnia - Z Chaty Na Końcu Wsi
  • 1
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 488, Artykułów: 682
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Z Chaty Na Końcu Wsi

Jak połączyć pasję do gotowania z talentem fotograficznym? Możliwości jest wiele, a jedną z nich może być prowadzenie bloga kulinarnego. Monika Pazdej do gotowania podchodzi wyjątkowo kreatywnie, potrawy najczęściej powstają z tego, co akurat ma pod ręką. Przeczytaj wywiad z Moniką, autorką bloga Z chaty na końcu wsi!

98 pomysłów na smaczne placki - daj się zainspirować!
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 488, Artykułów: 682
Gotujmy.pl poleca

TREŚĆ SPONSOROWANA

98 pomysłów na smaczne placki - daj się zainspirować!

Ile przepisów na placki jesteś w stanie wymyślić na poczekaniu? W książce Placki niebanalnie znajdziesz ich blisko 100! Propozycje placków i placuszków od Karoliny Polkowskiej to niezwykle apetyczny zbiór przepisów na słodkie, wytrawne, po prostu pyszne placki! Zobacz, dlaczego warto sięgnąć po tę książkę!