
Najważniejsze, aby były świeże. Ryby mniejsze piecze się w całości, a większe dzieli na płaty. Każdą sprawioną rybę trzeba skropić sokiem z cytryny. Dzięki temu zyska wyrazisty smak i nie będzie rozpadała się w czasie pieczenia.
Potem należy ja posolić i posypać ziołami zgodnie z naszym gustem. Ryby chude przed pieczeniem trzeba lekko skropić oliwą, aby nie były suche, najlepiej piec je zawinięte w folię aluminiową.
Na ruszcie kładzie się rybę skórą do dołu. Gdy minie 10 lub 15 minut trzeba odwrócić ją na drugą stronę. Mam nadzieję, że tą radą pomogą wam w kucharzeniu.
Potem należy ja posolić i posypać ziołami zgodnie z naszym gustem. Ryby chude przed pieczeniem trzeba lekko skropić oliwą, aby nie były suche, najlepiej piec je zawinięte w folię aluminiową.
Na ruszcie kładzie się rybę skórą do dołu. Gdy minie 10 lub 15 minut trzeba odwrócić ją na drugą stronę. Mam nadzieję, że tą radą pomogą wam w kucharzeniu.