Lekka i prosta kuchnia chińska
Prostota i lekkość to kwintesencja kuchni chińskiej. Jej fenomen tkwi w umiejętnym łączeniu 5 smaków. W najnowszym magazynie Akademii Smaku Siemens znajdziesz przepisy na tradycyjne chińskie dania i desery. Sprawdź!
Prostota i lekkość to kwintesencja kuchni chińskiej. Jej fenomen tkwi w umiejętnym łączeniu 5 smaków. W najnowszym magazynie Akademii Smaku Siemens znajdziesz przepisy na tradycyjne chińskie dania i desery. Sprawdź!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Agnieszka Guszpit, autorka bloga Bayaderka. Przyznaje, że gotowanie, fotografia kulinarna i blogowanie to jej największe życiowe pasje. Czerpie radość z rozpieszczania innych swoimi potrawami. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Dzisiejszą bohaterką cyklu Bloger Tygodnia jest Małgorzata Lenartowicz, autorka bloga Qchenne Inspiracje. Jej blog, to nie tylko blog kulinarny. Małgosia dzieli się także radami dotyczącymi diety i zdrowego stylu życia. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Dziś mamy pierwszy dzień jesieni! Na przywitanie tej złocistej pory proponujemy przygotować pyszne i aromatyczne ciasto jabłkowo-cynamonowe. Już mały kawałek takiego smakołyku na pewno umili nam jesienne poranki i wieczory.
W cyklu "Słodkie piątki" zapraszam do wspólnego przygotowania smacznych lekko kwaśnych muffinek z malinami. Muffinki powstają bardzo szybko. To dobry pomysł, gdy nagle nachodzi nas ochota na delikatny deser.
W cyklu Bloger Tygodnia gościmy Annę Czech, która prowadzi bloga NieNaŻarty. Dzielenie się przepisami daje jej radość i satysfakcję. Natomiast blogowanie to jej sposób na tworzenie własnej książki kucharskiej, do której zawsze można zajrzeć. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Zobacz, jak zrobić lekki i mocno malinowy deser z dodatkiem herbatników. Deser ten smakuje rewelacyjnie i co ważne powstaje bardzo szybko. To idealne rozwiązanie, gdy nagle nachodzi nas ochota na coś słodkiego!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Natalię Rusinowską, autorkę bloga Kulinarne Podróże. Gotowanie i blogowanie sprawia jej dużą satysfakcję. Przygotowanymi potrawami najczęściej dzieli się z bliskimi. Ciągle odkrywa pyszne smaki, aromaty i nowe style gotowania. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Joannę Prus autorkę bloga Kulinarna Fuzja. Gotowanie i blogowanie to dla niej kulinarna podróż w świat smaków i aromatów. Szczypta fantazji, odrobina ryzyka i sto procent serca to jej recepta na sukces. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Orzeźwiający tort cytrynowy to idealny deser na lato. Aksamitna masa cytrynowa, brzoskwinie i borówki sprawiają, że ten tort smakuje wszystkim! Zobacz jak zrobić krok po kroku tort z gotowaną masą cytrynową, owocami i bitą śmietaną.