Pojemsobie
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 12Zwiędła sałata
Wyrzucić zwiędłą sałatę?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Pojemsobie
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 12Wyrzucić zwiędłą sałatę?
Pojemsobie
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 12Sól służy nie tylko do solenia
jola1988
| Szef Kuchni | Przepisów: 68, Artykułów: 11Pigwa to owoc średniej wielkosci - poznajcie jej zalety.
jola1988
| Szef Kuchni | Przepisów: 68, Artykułów: 11Żurawina, pomimo tego że jest niepozornym kwaśnym owocem, doskonale dziala na różne dolegliwosci.
jola1988
| Szef Kuchni | Przepisów: 68, Artykułów: 11Po co są potrzebne probiotyki?
kamil0993
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 39, Artykułów: 52będą bardziej pulchne :)
Natala1210
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 770, Artykułów: 5Nie wylewaj soku z ogórków kiszonych!
ptychu
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 102, Artykułów: 32Gotowany na mleku, doskonały dodatek do ciast - budyń...
Natala1210
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 770, Artykułów: 5Często robi Ci się w serniku zakalec?Przeczytaj.
ptychu
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 102, Artykułów: 32Warto o nią dbać, żeby dobrze nam służyła.