kamila2478
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56Konserwowanie świeżych ziół
Konserwowanie świeżych ziół
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
kamila2478
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56Konserwowanie świeżych ziół
kamila2478
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56Konserwowanie produktów suchych
kamila2478
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56Konserwowanie żywności - porada.
Halina07
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 82, Artykułów: 1Sposób na odnowienie słuchawki prysznica, która brzydko wygląda z osadzonym kamieniem.
rozwodka01
| Szef Kuchni | Przepisów: 105, Artykułów: 1Czasami zdarza sie, ze w trakcie gotowania pęknie nam jajko a białko wypłynie do wody...
Pojemsobie
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 12Nagły wypad a tu brak fryzjera... pomoże kuchenny składnik.
Pojemsobie
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 12Mają ślady rdzy? Zaradzimy.
Pojemsobie
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 12Och ten zapach ryb na patelni, fe.
Pojemsobie
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 12Jak zachować czysty olej do końca smażenia? To proste.
Pojemsobie
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 12Przypaliłeś mleko? Spokojnie, uratujemy.