Jeśli męczy reumatyzm
Czy wiesz, co zrobić gdy męczy Cię reumatyzm? Odpowiedzią są... Kasztanki!
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Czy wiesz, co zrobić gdy męczy Cię reumatyzm? Odpowiedzią są... Kasztanki!
Nie wiesz co trzeba wypić, gdy boli Cię głowa? Co jest najlepsze na ból głowy? Sprawdzona porada...
Co jeść zimą, aby się uodpornić?
Cynamon to przyprawa, której można używać zarówno do słodkich, jak i wytrawnych dań. Ma jednak to do siebie...
Warto mieć cebulę w kuchni
Słodkie i naturalne wzmocnienie organizmu.
Kilka rad odnosnie pomarańczy
Prosty i sprawdzony sposób na idealnie ubitą pianę
Kiedy lubisz ciasto dobrze wypieczone
Bazylia i cząber w kuchni to naturalna poprawa smaku