

Jak smakuje prawdziwa kuchnia rosyjska?
Przeczytaj dlaczego rosyjskie nie są ani ziemniaki, ani barszcz i poznaj doskonałe przepisy na klejnoty rosyjskiej kuchni - bliny, pielmieni i soliankę.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Przeczytaj dlaczego rosyjskie nie są ani ziemniaki, ani barszcz i poznaj doskonałe przepisy na klejnoty rosyjskiej kuchni - bliny, pielmieni i soliankę.
Pyszne tarty nie potrzebują koniecznie świeżych owoców. Zobaczcie kilka przepisów na doskonałe tarty - idealne na przełom zimy i wiosny!
Robienie swojej własnej kiełbasy to wybór zdrowy i smaczny. Coraz mniej ufamy dużym producentom, a kiełbasy z ekologicznych gospodarstw często odstraszają swoją ceną. Zobacz jak zrobić smaczną i zdrową domową kiełbasę. Specjalnie dla was wybraliśmy przepisy na domowe wędliny.
Przeczytaj jak zrobić prostą pastę z ciecierzycy, czyli hummus. Poznaj też różne przepisy na hummus i domową pastę sezamową.
Masz w domu więcej ziemniaków, które leżą w siatce i kiełkują? Jest sposób żeby zakochały swoją świeżość.
Często chcę ponownie wykorzystać słoiki, które kupuję w sklepach, ale zawsze pozostaje w nich nieprzyjemny zapach potrawy, która się w nich znajdowała. Jak cieszyć się słoikami bez zapachu?
Smażona ryba stała się popularnym daniem w Londynie i południowo-wschodniej Anglii w połowie XIX wieku podczas gdy w północnej Anglii królowały frytki. Nie wiadomo dokładnie kiedy połączono frytki z rybami w danie, które znamy teraz.
Oto jak zrobić pączki kujawskie - krok po kroku. Pamiętajmy, że jeśli ktoś w Tłusty Czwartek w ogóle nie zje pączka, nie będzie się mu wiodło!
Ten korzeń życia, od wieków wykorzystywany jest w medycynie chińskiej. Mieszkańcy Państwa Środka darzą go szacunkiem, uważając za niezwykle skuteczny afrodyzjak.
Zobacz film jak przygotować smaczną i aromatyczną zupę krem z czerwonej soczewicy z dodatkiem mleczka kokosowego i imbiru.