Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Cała prawda o mrożonkach
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Cała prawda o mrożonkach

Zamrażanie to najkorzystniejsza metoda długotrwałego przechowywania produktów, pozwalająca zachować dużą część składników mineralnych i witamin. Mrożonki są szczególnie cenione ze względu na najbardziej zbliżoną do świeżych produktów wartość odżywczą.

Dlaczego warto jeść zupy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Dlaczego warto jeść zupy?

Zupy to łatwo przyswajalne dania, stanowiące doskonały wstęp do głównego posiłku. Zupa może także zastąpić mały posiłek w ciągu dnia. Powodów, dla których warto jeść zupy jest wiele.

Bądź fit na wiosnę
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Bądź fit na wiosnę

Wiosna – najbardziej wyczekiwana pora roku, której wszyscy wypatrują z utęsknieniem. Pierwsze promienie słońca, powiew ciepłego powietrza i budząca się do życia przyroda wystarczą, by wyrwać nas z zimowego snu. To na wiosnę zazwyczaj podejmujemy postanowienie zmiany stylu życia na zdrowszy, lżejszy – po prostu fit.

Dieta na przesilenie wiosenne
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Dieta na przesilenie wiosenne

Zamrażanie to najkorzystniejsza metoda długotrwałego przechowywania produktów, pozwalająca zachować dużą część składników mineralnych i witamin. Mrożonki są szczególnie cenione ze względu na najbardziej zbliżoną do świeżych produktów wartość odżywczą.

4 przepisy na kolorowe naleśniki
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

4 przepisy na kolorowe naleśniki

Zobaczcie przepisy na kolorowe i smaczne naleśniki – na słodko i na ostro, z jabłkami, czekoladą i pysznym farszami na ostro. Na śniadanie, obiad i kolację!

Techniki krojenia warzyw
zabus87 zabus87 | Starszy Kucharz | Przepisów: 16, Artykułów: 1
Kulinarne ABC

Techniki krojenia warzyw

Użyjmy fantazji, aby urozmaicić nasze potrawy! Kostki, plastry, słupki, a może rąby? Każda potrawa potrzebuje odpowiedniej oprawy.