

12 kwietnia Dzień Czekolady - ciekawostki i przepisy
Każdy wie, że jest smaczna, słodka i poprawia nastrój. Ale czy wiedzieliście o tym, że czekolada jest wyznacznikiem siły, a to jaką lubimy mówi o naszym charakterze?
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Każdy wie, że jest smaczna, słodka i poprawia nastrój. Ale czy wiedzieliście o tym, że czekolada jest wyznacznikiem siły, a to jaką lubimy mówi o naszym charakterze?
Czekolada była już bardzo popularna wśród Azteków. To oni odkryli niesamowite połączenia smaków. Co tak naprawdę o niej wiemy?
Zamrażanie to najkorzystniejsza metoda długotrwałego przechowywania produktów, pozwalająca zachować dużą część składników mineralnych i witamin. Mrożonki są szczególnie cenione ze względu na najbardziej zbliżoną do świeżych produktów wartość odżywczą.
Zupy to łatwo przyswajalne dania, stanowiące doskonały wstęp do głównego posiłku. Zupa może także zastąpić mały posiłek w ciągu dnia. Powodów, dla których warto jeść zupy jest wiele.
Warzywa to naturalne źródło witamin i minerałów. Dostarczane organizmowi w odpowiednich ilościach, odpłacają się profitami w postaci pięknej cery, wysokiej odporności, zdrowego serca oraz przedłużenia młodości.
Wiosna – najbardziej wyczekiwana pora roku, której wszyscy wypatrują z utęsknieniem. Pierwsze promienie słońca, powiew ciepłego powietrza i budząca się do życia przyroda wystarczą, by wyrwać nas z zimowego snu. To na wiosnę zazwyczaj podejmujemy postanowienie zmiany stylu życia na zdrowszy, lżejszy – po prostu fit.
Zamrażanie to najkorzystniejsza metoda długotrwałego przechowywania produktów, pozwalająca zachować dużą część składników mineralnych i witamin. Mrożonki są szczególnie cenione ze względu na najbardziej zbliżoną do świeżych produktów wartość odżywczą.
Zobaczcie przepisy na kolorowe i smaczne naleśniki – na słodko i na ostro, z jabłkami, czekoladą i pysznym farszami na ostro. Na śniadanie, obiad i kolację!
Użyjmy fantazji, aby urozmaicić nasze potrawy! Kostki, plastry, słupki, a może rąby? Każda potrawa potrzebuje odpowiedniej oprawy.
Kiełki idealnie nadają się do wiosennych potraw - są zdrowe, dekoracyjne i pyszne! Przeczytaj jak je wyhodować samemu oraz w jakich potrawach użyć. Tej wiosny postaw na kiełki!