

Jajka - praktyczne porady
Praktyczne porady odnośnie jajek - aby nie pękały, jak ubijać?
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Praktyczne porady odnośnie jajek - aby nie pękały, jak ubijać?
O nie tylko smacznej, ale także bardzo zdrowej przekąsce- suszonych owocach.
Koper włoski czyli fenkuł czy znasz jego niedoceniane właściwości
Zapiekanka o delikatnym orzechowym smaku , czy wiesz jak ją przygotować.
Pachnąca poranna kawa o intensywnym smaku , to dobry początek dnia.
Krojenie tortu lub ciasta często przysparza nam problemu , a można tę czynność wykonać znając poradę.
doskonałe porady na temat przyrządzania ciasta drożdżowego
Przygotowując formę na pieczeń rzymską (klops) zwykle
Tatar przygotowujemy z wołowiny(najlepiej z polędwicy) Mięso pokrojone w kostkę dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę.
kilka słów o pieprzu i jego historii