Dawidek
| Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 3Jak przechowywać chleb!
W tej poradzie dowiesz się, jak powinno przechowywać się chleb, żeby był na zdrowie.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Dawidek
| Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 3W tej poradzie dowiesz się, jak powinno przechowywać się chleb, żeby był na zdrowie.
Mysiunia
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 1806, Artykułów: 11Czy właściwie jest to ziele angielskie?
Mysiunia
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 1806, Artykułów: 11Goździki - co to i do czego dodawać
Basia140188
| Szef Kuchni | Przepisów: 23, Artykułów: 12Czy zdrowszy daje się dłużej przechowywać?
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Odrobina czosnku polepszy ich smak.
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak uratować przypalony wierzch ciasta?
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak uniknąć grudek w zupie?
Magda2601
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 52Aby jajka sadzone były lśniące i miały zwartą konsystencję, nie można solić ich podczas smażenia.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Porady jak przyrządzać ryby.
Magda2601
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 52Najprostszą i dobrą zasmażkę uzyskamy ugniatając kawałek masła lub margaryny wielkości włoskiego orzecha z łyżką mąki pszennej.