MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Suszone owoce
Musisz pokroić suszone owoce, oto prosta rada.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Musisz pokroić suszone owoce, oto prosta rada.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Kiedy musisz obrać pomarańczę z błonek pamiętaj o poradzie.
kupiska
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 148, Artykułów: 4Bób nie tylko jest smaczny,ale i zdrowy.Dostarczając nam dużo przyswajalnego białka i witaminy z grupy B.
sjoanna25
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 104, Artykułów: 3Najlepszy sposób na obranie migdałów.
magdalenap87
| Kucharz | Przepisów: 2, Artykułów: 1Czosnek co raz częściej lubiany i używany praktycznie do każdego dania. Co zrobić by po obraniu nie został zapach na dłoniach?
85martita
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 8Polecam tą poradę stosuję ją od wielu już lat i nigdy mnie nie zawiodła.
LIDZIA
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 329, Artykułów: 14Wspaniałe, aromatyczne i zdrowe ziółko.
gosia.r
| Szef Kuchni | Przepisów: 4, Artykułów: 25Oliwa z oliwek od zawsze znana była ze swoich zbawiennych właściwości. Oprócz nieocenionego wpływu na nasz organizm, dodaje też potrawom walorów smakowych i niezwykłego aromatu.
kupiska
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 148, Artykułów: 4Warunkiem jest picie mocnej herbaty z tego zioła.
TeresaJ
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 37, Artykułów: 129Dobrze ugotowany kapuśniak z kiszonej kapusty.