

Suszone owoce
Musisz pokroić suszone owoce, oto prosta rada.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Musisz pokroić suszone owoce, oto prosta rada.
Kiedy musisz obrać pomarańczę z błonek pamiętaj o poradzie.
Bób nie tylko jest smaczny,ale i zdrowy.Dostarczając nam dużo przyswajalnego białka i witaminy z grupy B.
Najlepszy sposób na obranie migdałów.
Czosnek co raz częściej lubiany i używany praktycznie do każdego dania. Co zrobić by po obraniu nie został zapach na dłoniach?
Polecam tą poradę stosuję ją od wielu już lat i nigdy mnie nie zawiodła.
Wspaniałe, aromatyczne i zdrowe ziółko.
Oliwa z oliwek od zawsze znana była ze swoich zbawiennych właściwości. Oprócz nieocenionego wpływu na nasz organizm, dodaje też potrawom walorów smakowych i niezwykłego aromatu.
Warunkiem jest picie mocnej herbaty z tego zioła.
Dobrze ugotowany kapuśniak z kiszonej kapusty.